ПОНЕДЕЉАК, 25. 4. 2022 - 12:58

Извор: ТВ Храм

Епископ Сава богослужио у Вазнесењском храму: У овим данима свима објављујмо Васкрсење Христово (ФОТО/ВИДЕО)

У ове дане Светле недеље, недеље после Пасхе, врши се исто богосложење које се врши и на сам дан Васкрса, што нам показује да је цела ова недеља у ствари један дан, дан у коме прослављамо славно и свето Васкрсење Христово, рекао је Епископ Сава у беседи у цркви Вазнесења Господњег у Београду.

ТВ Храм

Други дан Васкрсења Господњег, у понедељак 25. априла 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ марчански Г. Сава, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у цркви Вазнесења Господњег у Београду уз саслужење свештенства.

На крају литургије архипастирском беседом вернима се обратио Преосвећени Епископ Сава у којој је рекао да је празник Васкрсења Господњег, највећи празник, празник над празницима, прослављајући догађај којим смо задобили спасење, живот вечни и кроз који смо и ми заједно са Христом саваскрсли.

Преосвећени је додао да се и у ове дане Светле недеље, недеље после Пасхе, врши исто богосложење које се врши и на сам дан Васкрса, што нам показује да је цела ова недеља у ствари један дан, дан у коме прослављамо славно и свето Васкрсење Христово. Улазећи у ову недељу започињемо најсветији и најблагословенији период године, период Педесетнице.

Епископ Сава је тумачећи данашње апостолско читање рекао  да се призив и избор апостола Матије може односити и на нас, да је свако од нас прозван и то самим Господом страдалим и васкрслим,  изабран и приведем у цркву кроз свету Тајну крштења, да бисмо и ми хришћани били учесници ових Тајни и догађаја које прослављамо, а не само посматрачи и као такви да бисмо излазећи из наших светих храмова проносили по целом свету и свима објављивали радост Васкрсења речима Христос Васкрсе.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести