НЕДЕЉА, 10. 3. 2024 - 12:39

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион богослужио у цркви Светог Владике Николаја Жичког у Реснику: У сваком човеку можемо да видимо лик Христов (ФОТО/ВИДЕО)

У сваком човеку можемо да видимо лик Христов. Зато, спремајте се за суд овим корацима: утеши болног, нахрани гладног, напој жедног, посети онога од кога жели друштво да се одвоји, кога се сви стиде и упиру прстом у њега, ти буди с њим, рекао је Епископ Иларион у беседи, 10. марта 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Владике Николаја Жичког у Реснику, у Недељу месопусну, 10. марта 2024. године.

Епископу Илариону саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да у сваком човеку можемо да видимо лик Христов. Зато, спремајте се за суд овим корацима: утеши болног, нахрани гладног, напој жедног, посети онога од кога жели друштво да се одвоји, кога се сви стиде и упиру прстом у њега, ти буди с њим. Немој да се стидиш што ће да кажу - Ево га са грешницима и цариницима и са лошим људима седи и одлази код њих, како су говорили за Христа. Тада ће да се испуни она мера љубави, односно да будемо свима једнаки, а не да будемо добри онима који су нама добри и од којих можемо да имамо користи. И, што је занимљиво, ови људи којима на суду Господ Христос говори, они га питају - Господе, када те ми оденусмо, када те напојисмо, када те посетисмо. Он говори - Када учинисте једном од оних најмањих. А они нису свесни свога доброг дела кога су чинили. Такав је човек који гледа ка Богу, он не види своја добра дела.

После свете Литургије Преосвећени Епископ Иларион благословио је најмлађе и са њима провео време у разговору.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести