НЕДЕЉА, 23. 6. 2024 - 09:36

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион у цркви Свете Тројице на Пашином брду: У благодати Светог Духа се сви разумемо (ФОТО)

Треба да научимо да тихујемо, да бисмо проговорили. Човек који научи да тихује, он зна да говори све језике. Онај ко зна да говори са Богом, и са Њиме да разговара, њега разумеју сви људи, јер овом благодатном силом која се преизобилно излива на нас, том силом живе све Цркве по свету. Људи који се обраћају једни другима не неком језику који можда ми не можемо да разумемо, али се у благодати Светог Духа сви разумемо, рекао је Епископ Иларион у беседи, 23. јуна 2024. године.

ТВ Храм

На празник Силаска Светог Духа на апостоле - Духове, 23. јуна 2024. године, у цркви посвећеној овом празнику на Пашином брду, свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Патријарха српског, уз саслужење свештенства и ђаконства и молитвеном присуству верног народа Божијег.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да треба да научимо да тихујемо, да бисмо проговорили. Човек који научи да тихује, он зна да говори све језике. Онај ко зна да говори са Богом, и са Њиме да разговара, њега разумеју сви људи, јер овом благодатном силом која се преизобилно излива на нас, том силом живе све Цркве по свету. Људи који се обраћају једни другима не неком језику који можда ми не можемо да разумемо, али се у благодати Светог Духа сви разумемо. Сви постајемо један народ, један род, свештенство, народ изабрани.

После свете Литургије извршен је литијски опход око светог храма, а потом су освештани славски дарови и преломљен славски колач.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести