НЕДЕЉА, 21. 4. 2024 - 10:37

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Доситеј у цркви Светих Јоакима и Ане у Калуђерици: Користимо време нашег живота да изменимо себе (ФОТО/ВИДЕО)

Треба да користимо време нашег живота да изменимо себе. Немојте да нам сваки дан буде исти. Хајде да овога дана на онај огањ вере који имамо додамо још једну жишку, па сутра још једну... Па да наша вера из дана у дан да буде огњенија, наша љубав према Богу из дана у дан да буде огњенија, да растемо духовно из силе у силу, немојмо да се задовољимо оним што јесмо, него да узрастамо духовно, да радимо на себи, да побеђујемо своје слабости, своје страсти, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 21. априла 2024. године.

ТВ Храм

У цркви Светих Јоакима и Ане у Калуђерици, Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викарни Епископ Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у пету недељу Великог поста - Глувну, 21. априла 2024. године.

Епископу Доситеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је између осталог рекао да треба да користимо време нашег живота да изменимо себе. Немојте да нам сваки дан буде исти. Хајде да овога дана на онај огањ вере који имамо додамо још једну жишку, па сутра још једну... Па да наша вера из дана у дан да буде огњенија, наша љубав према Богу из дана у дан да буде огњенија, да растемо духовно из силе у силу, немојмо да се задовољимо оним што јесмо, него да узрастамо духовно, да радимо на себи, да побеђујемо своје слабости, своје страсти. Колико год нам се чинило да је то непобедиво, немојмо да клонемо, немојмо да одустанемо, опет и опет у Богу налазимо снаге за покајање. Имајмо у виду велике борце, атлете духовне, као што је Марија Египћанка, као што је Свети Јован Лествичник, они су исто били људи као ми, али оно што је њих прославило то је што су постојано били привржени Богу, постојано су умом и срцем пријањали уз Бога, нису ишли за две трпезе и овај живот су били верни Богу. Потрудимо се да и ми будемо верни и да у дан Страшног суда зачујемо од Господа оне речи – Слуго добри и верни, у маломе био си ми веран, над многима поставићу те.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести