НЕДЕЉА, 10. 3. 2024 - 12:32

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Алексеј богослужио у цркви Вазнесења Господњег у Жаркову: Они који чине добро иду у Царство Христово (ФОТО/ВИДЕО)

Ад није постојао, није припремљен, он је тек падом ђаволским створен. Наравно, ту више нема дилеме. Они који чине добро иду у живот вечни, Царство Христово да се радују и гледају лице Божије, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 10. марта 2024. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј началствовао је на светом евхаристијском сабрању у Недељу месопусну, 10. марта 2024. године у цркви Вазнесења Господњег у Жаркову.

Епископу Алексеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да ад није постојао, није припремљен, он је тек падом ђаволским створен. Наравно, ту више нема дилеме. Они који чине добро иду у живот вечни, Царство Христово да се радују и гледају лице Божије. Време које нам је Господ дао, а ево га велики пост, да мало уђемо унутар човека, унутар себе, да ли смо били милостиви према своме срцу, према својој души, да ли смо се довољно потрудили да нахранимо срце своје Господом, да ли смо Му направили трон у срцу свом. Ту ће нам пост помоћи. Молимо Господу да пост буде благословен.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести