ЧЕТВРТАК, 25. 4. 2024 - 16:16

Извор: СПЦ

Седница Пленума Патријаршијског управног одбора

У Патријаршијском двору у Београду 24. априла 2024. године одржана је редовна седница Пленума Патријаршијског управног одбора којом је председавао Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије уз учешће Високопреосвећеног Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија и Преосвећеног Епископа горњокарловачког г. Герасима.

СПЦ

Седници је претходио призив Светог Духа, који је у патријаршијској капели Светог Симеона Мироточивог служио Преосвећени Епископ јегарски г. Нектарије, викар Патријарха српског, уз саслужење архимандрита Михајла (Биковића) из Епархије ваљевске, протојереја Владана Симића из Епархије бачке и ђакона Николе Костића, службеника Кабинета Патријарха српског.

У току заседања усвојени су редовни годишњи извештаји и нови планови пословања патријаршијских тела која су у надлежности Патријаршијског управног одбора. Овогодишње заседање Пленума Патријаршијског управног одбора је последње редовно заседање овог тела које је Свети Архијерејски Сабор изабрао за мандатни период 2019-2024. године. Патријарх Порфирије се захвалио речима очинске љубави и поштовања свим досадашњим члановима овог сазива Пленума на љубави и пожртвовању које су показали учешћем у раду овог црквеног тела, изразивши молитвену жељу да ће и нови сазив наставити да доприноси животу и напретку наше свете Цркве.

СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ
СПЦ

Повезане вести

Вести