СУБОТА, 4. 5. 2024 - 09:35

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Доситеј у Вазнесењској цркви у Београду: Прославимо Васкрс литургијски (ФОТО/ВИДЕО)

Са погребењем ми умиремо за грех и облачимо се управо у то што се зове светост, што се зове један врлински живот. Када ту мисао дубоко усвојимо, онда ћемо срце своје очистити и отворити га да се радост Васкрса у свој пуноћи усели у нас. Са овом службом започео је празник Васкрсења. Ми као хришћани треба да се потрудимо да литургијски прославимо тај празник, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 4. маја 2024. године.

ТВ Храм

На Велику суботу, 4. маја 2024. године Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у Вазнесењској цркви у Београду.

Епископу Доситеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У беседи, Преосвећени Епископ је рекао да са погребењем ми умиремо за грех и облачимо се управо у то што се зове светост, што се зове један врлински живот. Када ту мисао дубоко усвојимо, онда ћемо срце своје очистити и отворити га да се радост Васкрса у свој пуноћи усели у нас. Са овом службом започео је празник Васкрсења. Ми као хришћани треба да се потрудимо да литургијски прославимо тај празник.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести