СУБОТА, 4. 5. 2024 - 17:58

Извор: ТВ ХРАМ

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК: ВАСКРСЕЊЕ ЈЕ ПОДСЕТНИК ВЕЧНЕ БОЖЈЕ ЉУБАВИ

Њ.К.В. Престолонаследник Александар упућује честитке поводом предстојећег Васкрса Његовој Светости Патријарху српском Г. Порфирију, епископима, свештенству и монаштву Српске православне цркве и свим православним верницима широм света.

ТВ Храм

„У име Краљевске породице Србије, као Старешина Дома Карађорђевића, свим православним верницима широм света упућујем наше најрадосније и најсрдачније жеље поводом највећег празника од свих – Васкрса!

Суштина наше Свете вере лежи у чистој и искреној љубави. Као највећи чин љубави, као њен најјачи доказ, увек истичемо спремност да се жртвујемо и дамо себе зарад оних до којих нам је стало; занемарићемо сопствено благостање, како бисмо заштитили своје најмилије, обезбеђујући њихову добробит и сигурност. Има ли онда већег чина љубави него када је Син Господа нашег страдао како би спасао цео свет, сав народ Свој. Он је пострадао и васкрснуо из гроба да би наши греси били искупљени, како би донео спасење свету и коначну победу живота над смрћу, добра над злом.

Овај свети дан, Празник над празницима, Васкрсење Христово, највећи је благослов који добијамо, извор наше снаге да савладамо све тешкоће, али и подсетник свима нама на вечну љубав Божију која нас води и која је наш ослонац. Када се спотакнемо или паднемо, Господ нас држи и подиже. У срцу сваке особе постоји искра Његове љубави. Понекад јој само треба дати прилику да се разбукти, како бисмо осетили сву њену топлину и милост.

Моја породица и ја вам желимо да празнике проведете са својом породицом, пријатељима, комшијама и ближњима у здрављу, миру, благостању и срећи. Са највећом радошћу изговарам речи нашег традиционалног поздрава – „Христос васкрсе!“, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар. 

Повезане вести

Вести