ПЕТАК, 5. 11. 2021 - 21:25

Извор: СПЦ

Владика хвостански Јустин посетио Централни затвор

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар Патријарха српског и координатор добротворних и мисионарских активности Архиепископије београдско-карловачке, одржао је радни састанак са директором Управе за извршење кривичних санкција г. Дејаном Царевићем, управником Централног затвора у Београду г. Звонком Груловићем и др Драгољубом Пауновићем, директором Специјалне затворске болнице у Београду.

СПЦ

 

Састанку у здању Централног затвора присуствовали су координатор Српске Православне Цркве са Управом за извршење кривичних санкција и духовник затвора јереј Глигорије Марковић и ђакон Бранислав Јоцић, службеник Верског добротворног старатељства.

Владика Јустин је нагласио да је служба Цркве у затворима важна како за затворенике тако и за саму Цркву, али и за друштво у целини. Владика је истакао вољу Патријарха српског г. Порфирија за исказивање бриге о затворенима као сведочење позвања Цркве за старање о сваком човеку.

Уследио је обилазак затворских јединица током којег је владика Јустин разговарао са осуђеним лицима и запосленима. Његово Преосвештенство је упознат са свим богослужбеним, верским и духовним активностима које се спроводе у оквиру Централног затвора, а чији је центар параклис Васкрсења Христовог који се налази у тој установи.

На крају посете, владика Јустин је изразио веру у даљи развој бриге Цркве о затворенима и најавио скору нову посету и служење Литургије, свима преносећи благослов и подршку у раду и труду Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија.

Повезане вести

Вести