ЧЕТВРТАК, 4. 3. 2021 - 13:41

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Саопштење Архијерејског намесништва никшићког

Због све учесталијих инцидената у нашем граду и напада и повређивања људи и имовинe, а све то у сусрет локалним изборима у нашем граду, позивамо свe наше суграђане на мир, љубав и братску и сестринску слогу. Треба да знамо да су сви људи браћа и сестре, јер смо сви синови и кћери једнога Бога, Творца свих и свега. У таквој братској и сестринској љубави треба да проводимо и ове предизборне дане, као, уосталом, и све дане свога живота.

Епархија будимљанско-никшићка

Немојмо да заборавимо да смо сви, без обзира на идеолошко-политичку, националну или вјерску припадност браћа и сестре и да као такви и грађани ове земље и овога града имамо права на своје разлике. Немамо, међутим, ни као Никшићани, ни као цивилизовани људи, права да другог мрзимо због тога што има ставове другачије од наших.

Треба да знамо и да је ово град светог Василија, а ми као дјеца светог Василија треба да пратимо његов пут да би нас пратио његов благослов. Свети Василије је увијек мирио, а није завађао, он је увијек сабирао, а није разбијао, он је увијек волио, а није мрзио, он је увијек праштао а није злопамтио, он је градио а никада није рушио. Ако желимо да будемо његова дјеца треба да радимо управо онако како је он радио и нама у аманет оставио.

Зато још једном све молимо и надамо се да ће дух братске слободе и поштовања бити оно једино што побјеђује и да ниједан интерес, нечија радост или незадовољство не смију  бити разлог да се грађани на било који начин сукобљавају.

Архијерејски намесник никшићки Слободан Јокић

Повезане вести

Вести