ПЕТАК, 5. 2. 2021 - 15:20

Извор: Епархија шумадијска

Владика Јован: Дух људски да ослободимо обмане

У четвртак 04. фебруара 2021. године Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Епархија шумадијска

Епископу је саслуживао професор Богословије Светога Јована Златоуста презвитер Владан Костадиновић, као и свештеник Стефан Дамјановић.

Литургију су појањем украсили протојереј Александар Борота, протонамесник Горан Мићић и дипломирани теолози Страхиња Живановић и Марко Урошевић.

Беседећи на 50. зачало Јеванђеља од Луке, Владика Јован је рекао да је: “Избор 70 апостола била насушна потреба онога времена, да се народу пренесе реч Божија. То су речи које имају силу Божију, снагу бесмртности и Васкрсење у себи. Господ нас саветује да се молимо. Молитва представља разговор и сусрет са Богом. Народ и свештенство тако имају реч Живота. Зато да се не оптерећујемо житејским стварима, већ да се потрудимо да реч Божија заживи у нама. Она ће у нама пребивати у благодати ако мудро живимо, али то мудро, је мудро у Христу. Мудро да живимо јер су дани зли. Дух људски да ослободимо обмане. Да се ослободимо самозадовољства и затварања у себе. Ако верујемо да је реч Божија истина, онда својим пристанком, а почнемо да живимо у Истини”.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована

 

Повезане вести

Вести