УТОРАК, 13. 3. 2018 - 10:00

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Значај јединства православних у Немачкој

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски и администратор Епархије франкфуртске и све Немачке г. Андреј учествовао је, у периоду од 2. до 4. марта 2018. године у Берлину, у раду Православне епископске конференције Немачке, којом је председавао митрополит Августинос из Васељенске Патријаршије.

Епархија аустријско-швајцарска
Православна епископска конференција Немачке заседала у Берлину

У раду конференције учествовали су Епископ подолски Тихон (Руска Патријаршија), Митрополит за Немачку, Централну и Северну Европу Серафим (Румунска Патријаршија), као и викарни Епископи аристски Василије и аријански Вартоломеј (Васељенска Патријаршија), палмирски Хана (Антиохијска Патријаршија) и штутгартски Агапит (Руска Загранична Црква).

Заседање је отпочело 2. марта 2018. године у храму Светог Саве у Берлину, где је владика Андреј у својству домаћина пожелео добродошлицу епископима и успешан почетак рада. Након вечерњег богослужења, чланови Конференције састали су се са представницима Екуменског савета Берлина и Бранденбурга.

Наредног дана одржана је радна седница у Руском дому у Берлину, током које су усвојени редовни извештаји председника и генералног секретара, као и извештаји разних комисија Конференције. Посебна пажња посвећена је конфесионално-кооперативној настави веронауке у редовним школама, која се одвија у неколико покрајина Немачке. Усвојена је и овогодишња Посланица о Великом посту, коју је, у име Епископске Конференције, саставио епископ Андреј.

После заседања, Епископ подолски Тихон уприличио је пријем за чланове Епископске конференције.

У недељу, 4. марта 2018. године, завршено је пролећно заседање Конференције служењем саборне свете архијерејске Литургије у грчком храму Вазнесења Господњег у Берлину, где су се сви епископи обратили верном народу, нагласивши важност јединства православних у Немачкој.

Повезане вести

Вести