УТОРАК, 6. 2. 2024 - 14:36

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије на обележавању 148 година постојања и рада Црвеног крста Србије (ФОТО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије присуствовао је данас 6. фебруара свечаности поводом  обележавaња 148 година постојања и рада  Црвеног крста Србије која је одржана у згради Југословенске кинотеке.

TВ Храм

Уз обраћање Патријарха Порфирија присутнима су се пригодним речима обратили председник Црвеног крста Србије др Драган  Радовановић, шефица регионалне делегације Међународног Црвеног крста Јелена Стијачић и министри: др Даница Грујичић (министарка здравља), др Славица Ђукић Дејановић (министарка просвете), др Дакрија Кисић (министарка за бригу о породици и демографију), Никола Селаковић (министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања).

Ово је била прилика да се представе троје волонтера Црвеног крста Србије који су, свако у својој области, учинили херојско дело и показали да су часни представници ове хуманитарне организације: госпођа Персида Мијаиловић која долази из Деспотовца, најстарија волонтерка (86 година) - она је симбол добровољног давалаштва крви и велика промотерка ове важне активности Црвеног крста, Филип Ројевић, спасилац, који долази са Косова и Метохије и Милица Нађ која долази из Сомбора (она је као 15-огодишњакиња спасила на путу до школе особу са срчаним застојем и тако сачувала један живот).

Црвени крст Србије основан је 6. фебруара (25. јанура по старом календару) 1876. године у Београду и од тада је у континуитету члан Међународног Црвеног крста као једино национално друштво Црвеног крста у Србији признато како од јавних власти у Србији, тако и од Међународног Црвеног крста.

TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
TВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести