СУБОТА, 27. 4. 2024 - 11:24

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион у цркви Лазарици: Бог је извор сваког постојања (ФОТО/ВИДЕО)

Бог је дошао у овај свет, постао је човек да би нам показао да постоји као конкретно биће, да је Он извор свакога постојања, јер постојање и живот није нешто неодређено што је расплинуто у неком метру, у ваздуху, него постоји само оно што постоји као личност, рекао је Епископ Иларион у беседи, 27. априла 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Лазарици на Звездари, у Лазареву суботу, 27. априла 2024. године.

Епископу Илариону саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је Бог дошао у овај свет, постао је човек да би нам показао да постоји као конкретно биће, да је Он извор свакога постојања, јер постојање и живот није нешто неодређено што је расплинуто у неком метру, у ваздуху, него постоји само оно што постоји као личност, само онај коме можеш да се обратиш и зато је Господ и себе објавио Мојсију у купини, рекавши: Ја сам онај ко јесте. Тајна живота је запретена у оним бићима која имају ту тајну коју зовемо личност, односно могућност да постану личност.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести