СУБОТА, 27. 4. 2024 - 11:57

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Доситеј у Вазнесењској цркви: Не може злоба људска да надјача доброту и љубав Божију (ФОТО/ВИДЕО)

Господ пројављује своју неизмерну божанску љубав и смирење када будући Бог имајући сву власт, сву силу, све анђелске силе које Га служе, се смирава и допушта да Му се наругају створења, да Му суде, да Га шибају, да Га разапну и да се моли за те злочинце. Он се моли и каже – опрости им, Оче, јер не знају шта раде. Не може злоба људска да надјача доброту Божију, да надјача љубав Божију, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 27. априла 2024. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викарни Епископ Патријарха српског, предстојао је на светом евхаристијском сабрању на Лазареву суботу, 27. априла 2024. године у Вазнесењској цркви у Београду.

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије беогардско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да Лазар бива васкрснут од Христа, а Исус Христос је тај који сам себе може да васкрсне и Он буди ту веру, јача веру својим ученицима да би могли да поверују када се то заиста деси, пар дана после тога када је Господ пострадао, када је Господ васкрсао. Тада пројављује као човек љубав дубоку у смрти Лазаревој, али пројављује ону своју неизмерну божанску љубав и смирење када будући Бог имајући сву власт, сву силу, све анђелске силе које Га служе, се смирава и допушта да Му се наругају створења, да Му суде, да Га шибају, да Га разапну и да се моли за те злочинце. Он се моли и каже – опрости им, Оче, јер не знају шта раде. Не може злоба људска да надјача доброту Божију, да надјача љубав Божију.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести