УТОРАК, 5. 7. 2022 - 19:13

Аутор: Горан Миловановић

Епископи Стефан и Јустин присуствoвали додели ордења Свете Анастасије у крипти Храма Светог Саве (ФОТО)

Преосвећена Господа Епископи ремезијански Стефан и хвостански и изабрани западноевропски Јустин, у име Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, присуствовали су додели ордења Свете Анастасије вишедетним мајкама, које додељује фондација Дајана Пауновић у крипти Храма Светог Саве на Врачару, у уторак 05. јула 2022. године.

ТВ Храм

Присутнима се обратио Епископ Јустин који је истакао да је тренутак рађања једна од најсветијих чинова и догађаја на земљи, зато што тада долази до експлозије и ерупције живота, које подсећа на догађај Васкрсења. То је догађај када се људско биће, то јест жена, мајка највише приближава Богу Творцу, малтене се дотиче самога божанства, јер на себе узима божанско својство рађања и стварања.

Рађањем и стварањем потпуно новог бића, тако је и жена постала мајка, а свака мајка је мали творац и додао да је свако рађање потврда да Господ још увек верује у човека. Господ је тиме жене узвисио. И не само то, дао је женама своју Пречисту мајку Богородицу као икону на коју треба да се угледају све мајке, рекао је Епископ Јустин. 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести