УТОРАК, 3. 5. 2022 - 14:15

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јустин богослужио у манастиру Соко Граду

Морамо неуморно и без престанка да се молимо светом Владици Николају Велимировићу, да са њим разговарамо кроз његова дела, само да испунимо или барем да се потрудимо да испунимо три речи које је он говорио, да се обожимо, сложимо и умножимо, нико нам не би могао ништа, рекао је Епископ Јустин у беседи у манастиру у Соко Граду.

ТВ Храм

На празник Светог Николаја жичког, 3. маја 2022. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског и администратора шабачког Г. Фотија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Јустин служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Соко Граду уз саслужење архимандрита Нифонта, архијерејског заменика Епархије шабачке, презвитера и ђакона и многобројног верног народа Божијег.

Након свете Литургије, Преосвећени Епископ Јустин је на гробном месту блаженопочившег епископа Лаврентија служио парастос, а потом је освештао крсно знамење на месту где почивају земни остаци блаженоупокојеног епископа Лаврентија.

Потом се Епископ Јустин сабранима обратио беседом у којој је рекао да данас прослављамо највећег србина и највећег архијереја нашег рода српског, после Светога Саве, који је као и Свети Сава кроз читав свој живот непоколебљиво, чврсто, уздигнута чела поносно водио путем богочовека знајући увек и сведочећи другима ма где се налазио, коме припада и чему стреми. Једино његово стемљење био је богочовек Господ Исус Христос распети и васкрсли.

Говорећи где је све и како живео Владика Николај, као нови Златоусти, Преосвећени Епископ је истакао да морамо неуморно и без престанка да му се молимо, да са њим разговарамо кроз његова дела, само да испунимо или барем да се потрудимо да испунимо три речи које је он говорио, да се обожимо, сложимо и умножимо, нико нам не би могао ништа.  

Епископ Јустин је рекао да без бога и Његове науке и Јеванђеља, човек не може да остане човек, а то је управо оно што нови светски поредак и жели да направи од нас, покорне и послушне робове који ће извршавати слепо без поговора оно што им они сервирају да је добро, који ће прихватати таму за светлост, лаж за истину, смрт за живот, тога се чувао и очувао, држећи се Христа свети Владика Николај и тим путем се водио и наш владика Лаврентије и тога пута треба да се и ми држимо, закључује Преосвећени Епископ Јустин.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести