СУБОТА, 2. 4. 2022 - 13:15

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије благословио поделу 110. пакетића вишедетним породицама (ФОТО/ВИДЕО)

Верско Добротворно Старатељство Архиепископије београдско-карловачке, пету годину за редом, три до четири пута годишње организује поделу помоћа за вишедетне породице у Архиепископији београдско-карловачкој.

Телевизија Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, волонтери предвођени Његовим Преосвештенством Епископом хвостанским г. Јустином,  координатором добротворних и мисионарских актиности Архиепископије београдско-карловачке, презвитером Владимиром Марковићем и ђаконом Браниславом Јоцићем, припремала је пакете које у сусрет Празнику над празницима – Васкрсу, прима 110. вишедетних хришћанских породица са минимум четворо деце. Укупна вредност наведених пакета је преко 2 милиона динара.

Подела која је реализована у суботу 20. марта / 2. априла 2022. године, била је посебно радосна и благословена због сусрета са Његовом Светошћу Патријархом српским г. Порфиријем, који је председник Верског Добротворног Старатељства.

Предстојатељ Српске Цркве је благоизволео да посети просторе зграде у којој је смештен централни магацин, кухиња и пекара Верског Добротворног Старатељства, у којој се припремају оброци за потребиту браћу и сестре.

Ово сабрање делатне љубави, била је прилика да се у данима Великог поста – свете Четрдесетнице којом духовно корачамо ка Празнику над празницима, покаже пастирска брига Цркве и делатна љубав која свој смисао и пуноћу налази у Догађају над догађајима – Васкрсењу Христовом, које је победа живота над смрћу; победа добра над злом и победа љубави над мржњом.

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести