ПЕТАК, 1. 4. 2022 - 12:07

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Сава богослужио у манастиру светог Архангела Гаврила: Пост је пут ка радости Васрксења (ФОТО/ВИДЕО)

Пост је пут из којег прелазимо из онога живота на којег смо навикли, наше свакодневице ка празнику и радости Васкрсења и тај пут јесте пут подвига, јесте пут напора у којем је потребно да сагледамо себе и оно што чинимо, деламо, што мислимо, да преиспитамо и своју веру и своје надање у Господа и љубав према Богу и према ближњему, рекао је Епископ Сава у беседи у манастиру светог Архангела Гаврила у Земуну.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, служио је у петак, четврте седмице Великог поста, 1. априла 2022. године, Литургију пређеосвећених дарова у манастиру светог Архангела Гаврила у Земуну.

Епископу Сави саслуживало је братство храма у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Преносећи благослове и поздраве Његове Светости, на крају Литургије Епископ Сава је сабране укрепио архипастирском беседом у којој је истакао да је пост пут из којег прелазимо из онога живота на којег смо навикли, наше свакодневице ка празнику и радости Васкрсења и тај пут јесте пут подвига, јесте пут напора у којем је потребно да сагледамо себе и оно што чинимо, деламо, што мислимо, да преиспитамо и своју веру и своје надање у Господа и љубав према Богу и према ближњему.

Преосвећени Епископ Сава истиче да наш пост јесте једнак Авраaмовом путу, од оног старог човека који живи у нама и кога се у току овог поста полако лишавамо и идемо ка томе да се обучемо у новога човека, да живимо хришћански и јеванђељски и да се припремимо да дочекамо највећу радосну вест, а то је вест о Васкрењу Господњем, вест о томе да је Господ својом смрћу уништио смрт и избрисао свако наше сагрешење, сваку нашу слабост и немоћ и да заједно са њим васрснемо у вечни живот коме неће бити краја.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести