ЧЕТВРТАК, 16. 12. 2021 - 16:43

Извор: ТВ Храм

Посета Патријарха српског Г. Порфирија Управи за сарадњу с Црквама и верским заједницама Владе Републике Србије (ФОТО/ВИДЕО)

У четвртак, 16. децембра 2021. године, Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије, посетио је Управу за сарадњу са Црквама и верским заједницама Владе Републике Србије. У пратњи Његове Светости био је Његово Преосвештенство Епископ марчански Г. Сава, викар Патријарха српског.

ТВ Храм

Патријарха Порфирија je у Палати Србија срдачно дочекао директор Управе др Владимир Рогановић са помоћницима др Марком Николићем и др Феридом Булићем. Патријарх Српски обишао је део Палате Србија, као и Управу за сарадњу са Црквама и верским заједницама и том приликом се упознао са запосленима Управе.

Након радног дела посете који је протекао у конструктивном састанку, Патријарх Порфирије је у обраћању представницима медија истакао значај духовне културе, која представља кровни термин, кровну категорију која покрива све потребе људи који припадају једној заједници. По речима Патријарха, циљ заједничких пројеката је допринос свеукупном покушају да разумемо једни друге, да разумемо да смо једни другима потребни, да разумемо да нико без никога не може, да разумемо да је потребно да свако свакоме дâ простора, независно од тога колики је неко по својој величини, да  сви дају допринос општем добру.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести