УТОРАК, 9. 2. 2021 - 16:05

Извор: Радио Слово љубве

Молитвено испраћен прота Игњат Товаровић у манастиру Раковица

У Манастиру Светих Архангела у Раковици у уторак, 9. фебруара 2021. године, служена је Света заупокојена Литургија и опело протојереју-ставрофору Игњату Товаровићу.

Опанак.рс

Од проте су се беседом опростили протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо и презвитер Бранислав Керечки, забележила је Зорица Зец, сарадник инфо службе СПЦ..

Прота Драгомир Сандо је између осталог подсетио да је прота Игњат више од 40 година био самолитвеник богобојажљивог народа који му је притицао широм Срема, Ердевика, Моровића, Батајнице, духовне оазе манастира Раковица: "Никада нисам срео у своме животу таквог свештеника... Увек си имао снаге додатне да помогнеш људима... На ревностан начин је све извршавао. Доживљавали смо га као најближег свога. То је та велика димензија којом, прибављеним даровима, достојанствено иде Господу. Друга димензија је његов однос према породици, колико се год давао у свом парохијском животу, толико је увек имао снаге да се посвети породици".

Свештеник Бранислав Керечки је истакао би ова земља била рајски врт када би сви имали врлина као прота Игњат, и подсетио да је протине врлине истицао и блаженопочивши Патријарх Иринеј: "Никада се није нашла ситуација коју он није могао да реши, није постојала реч одрична, није постојало место где прота није могао да стигне не би ли учинио шта му је Црква заповедила и никада није Цркви рекао "не". И зато га је Господ наградио".

Прота Игњат је био дугогодишњи духовник у Манастиру Раковица. Пре пензионисања био је парох прве парохије при храму Сабора Светог архангела Гаврила.

Прота Игњат Товаровић је уснуо у Господу у недељу 7. фебруара 2021. лета Господњег. Сахрањен је крај Цркве задужбине у родном месту Букор код Шапца.

Вечан спомен у Царству Небеском проти Игњату.

Повезане вести

Вести