ПЕТАК, 7. 6. 2024 - 18:53

Извор: ТВ Храм

Чудотворна икона Мајке Божије Корено-курска у Србији

Првојерарх Руске Заграничне Цркве посетиће Српску Православну Цркву и донеће на благослов и поклоњење српском народу чудотоворну икону Корено-курску Мајке Божије ,,Знамење“.  

ТВ Храм

Од 11. до 20. јуна ове године, на позив Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Његово Високопреосвештенство Митрополит источноамерички и њујоршки Николај, Првојерарх Руске Заграничне Цркве, у пратњи више архијереја и свештенства, донеће на поклоњење Корено-курску икону Божије Матере „Знамење“ и том приликом посетиће храмове и манастире Српске Православне Цркве и историјска места повезана са боравком Руске Заграничне Цркве у Србији. Чудотворна икона Мајке Божије ће на поклоњење верном народу бити изложена у Вазнесењској цркви, а након Спасовданске литије у храму Светог Саве.

Основни циљ посете је да се српском православном народу пружи прилика да се поклони чудотворној икони Богородице која је напустила Србију пре 80 година.

На празник Вазнесења Господњег, улицама Београда ће ићи Спасовданска литија са Корено-курском иконом Богородице и моштима Светог Јустина Ћелијског. По благослову Његове Светости Патријарха Порфирија, Архијерејски Синод Руске Заграничне Цркве  одржаће свечану седницу у Сремским Карловцима, месту оснивања Руске Заграничне Цркве, поводом стогодишњег јубилеја оснивања Руске Заграничне Цркве.

Повезане вести

Вести