ПЕТАК, 24. 5. 2024 - 17:30

Извор: TВ ХРАМ

Света архијерејска Литургија у параклису Светог Јована Руса у касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ (ФОТО)

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа банатског г. Никанора, у петак, 24. маја 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ липљански и војни г. Доситеј, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у параклису Светог Јована Руса у касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву.

ТВ Храм

Епископу Доситеју су саслуживали војни свештеници Војске Србије и свештеник из панчевачког архијерејског намесништва, у молитвеној заједници припадника Центра за обуку и усавршавање подофицира “Наредник Милунка Савић” и полазника курсева који се одржавају у том центру.

Преносећи поздраве и благослов Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и  Његовог Преосвештенства Епископа банатског г. Никанора сабраном Христољубивом војинству, владика Доситеј је честитао Крсну славу јединице – Свете Кирила и Методија, призивајући благослов на све сабране и на Војску Србије.

На крају евхаристијског сабрања, Епископ Доситеј је освештао славске дарове и преломио славски колач са командантом Центра за обуку и усавршавање подофицира “Наредник Милунка Савић”, пуковником Предрагом Васовићем, који је и овогодишњи кум славе и са осталим присутним старешинама, војницима и гостима.

Овогодишња славска свечаност припадника Центра за обуку и усавршавање подофицира “Наредник Милунка Савић” је, по први пут, узвишена литургијским сабрањем и посетом Епископа војног, на велику радост свих верујућих у овој касарни.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести