НЕДЕЉА, 4. 2. 2024 - 11:26

Извор: TВ ХРАМ

Патријарх Порфирије добровољно дао крв - Имајмо саосећања једни према другима и будимо солидарни (ФОТО/ВИДЕО)

У недељу, 4. фебруара 2024. године у Парохијском дому Храма Светог Саве на Врачару, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије добровољно је дао крв.

ТВ Храм

Акцији добровољног давања придружили су се и Преосвећена господа викарни Епископи новобрдски Иларион и топлички Петар, свештенство, као и велики број верног народа.

Том приликом, Патријарх Порфирије је поручио да је веома важно да имамо саосећања једни према другима, важна је солидарност. Сви добро знамо колико често чујемо да је некоме потребна крв приликом разних операција, болести, неопходна је крв да би се уопште могла извршити операција. Зато нема ништа боље, лепше и пред Богом веће да они који су здрави од сувишка дају своју крв која ће можда бити кап у потреби ангажмана за излечење и исцељење нечије болести. Важно је да крв дајемо уколико смо здрави, не само у одређене дане у току године када се врше акције, него током читаве године, због тога што нико не може да предвиди кад је некоме крв потребна и када ће морати да буде подвргнут одређеној хирушкој интервенцији или операцији.

Са благословом Његове Светости, акција добровољног давања крви спроведена је у храму Светог Саве на Врачару, у храму Светог Марка, у храму Светог Јована Владимира у насељу Медаковић, у храму Светог Симеона Мироточивог у Новом Београду и у храму Покрова Пресвете Богородице.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести