НЕДЕЉА, 28. 1. 2024 - 10:05

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Доситеј богослужио у Вазнесењској цркви у Београду - Љубав коју гајимо у својим срцима према Богу нас уздиже ка небеском (ФОТО/ВИДЕО)

У нас је Бог утиснуо на неки начин, свој лик, себе, дунуо у нас дах живота, дао нам силе да можемо превазићи ту своју створеност, закорачити у то божанско, отворити срце своје да Бог буде у нама и ми у Богу. Наш однос према Богу, наша вера, наша нада на Бога, наша љубав коју гајимо у својим срцима према Богу, она нас уздиже ка небеском, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 28. јануара 2024. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, у Вазнесењској цркви у Београду, Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј предстојао је на светом евхаристијском сабрању у Тридесет четврту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Преподобног Гаврила Лесновског, 28. јануара 2024. године.

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да смо ми створени по лику Божијем. У нас је Бог утиснуо на неки начин, свој лик, себе, дунуо у нас дах живота, дао нам силе да можемо превазићи ту своју створеност, закорачити у то божанско, отворити срце своје да Бог буде у нама и ми у Богу. Зато не треба везаност за ствари да нас одвоји од Бога. Може се спасити и богат и сиромах. Има добрих богаташа и има злих сиромаха. Само то социјално стање нас не чини много вредним пред Богом, али наш однос према Богу, наша вера, наша нада на Бога, наша љубав коју гајимо у својим срцима према Богу, она нас уздиже ка небеском.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести