НЕДЕЉА, 18. 2. 2024 - 11:26

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Доситеј у Вазнесењској цркви у Београду: Негујмо у својим душама своју веру (ФОТО/ВИДЕО)

Негујмо у својим душама веру своју, продубљујмо знање о својој вери, то ће јачати у нама жељу за Богом, јер ћемо упознавати колико је добар Бог. Онда, просто човек буде поражен том Божијом добротом и јави се жеља за Богом. Зна Бог тајну човека. Не могу многи греси да униште красоту душе, јер кад су у човеку вера и жеља за Богом, она заблиста поново, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 18. фебруара 2024. године.

ТВ Храм

У Тридесет седму недељу по Духовима, 18. фебруара 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у Вазнесењској цркви у Београду.

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије беогардско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да у времену у коме живимо, које је анти-хришћанско, које ратује изнутра кроз помисли, кроз жеље, бомбардовани смо разним рекламама, разним позивима, само да наш ум одвоје од Бога, само да заборавимо на божанско, на вечно. Али, будимо мудри и користимо, као што увек говорим, време овог нашег живота које је сасвим довољно да достигнемо велике духовне висине. Негујмо у својим душама веру своју, продубљујмо знање о својој вери, то ће јачати у нама жељу за Богом, јер ћемо упознавати колико је добар Бог. Онда, просто човек буде поражен том Божијом добротом и јави се жеља за Богом. Зна Бог тајну човека. Не могу многи греси да униште красоту душе, јер кад су у човеку вера и жеља за Богом, она заблиста поново.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести