НЕДЕЉА, 14. 1. 2024 - 18:18

Извор: TВ ХРАМ

Концерт Првог београдског певачког друштва (ФОТО)

Поводом јубилеја - 171 године постојања, Прво београдско певачко друштво одржало је концерт "Слава на висини Богу и на земљи мир..." у Коларчевој задужбини, у недељу 14. децембра 2024. године, коме је присуствовао Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије.

ТВ Храм

Концерту су присуствовали и Преосвећена господа Епископи: хвостански Алексеј, јегарски Нектарије и топлички Петар, као и представници културног и јавног живота Републике Србије.

Том приликом, протојереј-ставрофор Петар Лукић прочитао је поздравно слово Патријарха српског Порфирија у коме је између осталог речено да прослављајући велике Господње и Богородичине празнике ми православни хришћани чувамо у молитвеном памћењу догађаје из доба када је Господ и Спаситељ наш Исус Христос поучавао и чинио чуда, упућујући неизмерну љубав према људима и дарујући нам вечни живот. Исто тако, свакодневно прослављајући свете мужеве и жене, пророке, праоце, мученике, свете јерархе и друге који су Богу угодили на разне начине, на разним местима и у разним временима, завршили смо један круг прошле године и ево кренули тим истим сигурним путем, стопама Господњим и његових светих, путем који у живот води и у новом 2024. лету милости Божије.

Диригент хора је Светлана Вилић, диригент дечијег хора Радмила Кнежевић, а солиста Ана Цветковић Стојнић, сопран.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести