СУБОТА, 23. 12. 2023 - 17:10

Извор: Епархија буенос-ајреска и јужно-централноамеричка

Пријем у амбасаду Републике Србије у Буенос Ајресу за Епископа Кирила (ФОТО)

На празник Светог Николаја Мирликијског Чудотворца 19. децембра 2023. године у поподневним часовима у Амбасади Републике Србије у Буенос Ајресу, уприличен је пријем за Његово Преосвештенство Епископа буенос-ајреског и јужно-централноамеричког и администратора Митрополије загребачко-љубљанске г. Кирила.

Епархија буенос-ајреска и јужно-централноамеричка

Пријем је уприличен поводом предстојећих празника.
Аташе Амбасаде г. Зоран Ђокић је Епископу Кирилу уручио честитке и поклоне у име председника Републике Србије г. Александра Вучића.  Г. Зоран Ђокић је том приликом рекао: ” Ја као представник Амбасаде сам добио ту част да Вам се обратим и предам овај поклон. Председник Србије вас поздравља и жели вам све најбоље у животу и да служите Богу и свом народу овде и на сваком месту где вас Српска Православна Црква пошаље. Уверен да ћете и овде у Латинској Америци и у Хрватској и Словенији бити истински пастир наше Цркве и повереног вам народа, искрено и од срца вам честитам предстојеће божићне и новогодишње празнике.” 
Епископ Кирило је захвалио за честитке и поклон од г. Вучића и рекао: ”Срби где год живе и раде воле и моле се за државе свог рођења и свог деловања, али нарочито воле и моле се за матичну државу нашег народа Републику Србију њен народ њене власти и војску. Честитамо г. Вучићу празник светог Николе и предстојеће божићне и новогодишње празнике са жељом да у здрављу и даље управља државом Србијом и води свој народ путем благостања и просперитета. Веома смо ганути што држава Србија у лицу свог председника брине и мисли о нашем народу ма где да он живи и ради.”
Г. Ђокић је уручио епископу Кирилу и пригодан поклон у име г. Владимира Орлића председника Народне Скупштине Републике Србије, а такође му упутио честитке и у име Амбасаде и у своје лично име.
 

Епархија буенос-ајреска и јужно-централноамеричка

Повезане вести

Вести