СУБОТА, 20. 4. 2024 - 15:00

Извор: TВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Субота, 20. април

На програму Телевизије Храм, од 17:00 часова погледајте предавање др. Владислава Пузовића на којем се говорило о Српско-Руској духовној вези кроз историју.

ТВ Храм

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму у 20 часова.

У 20:10  часова, на Телевизији Храм, можете погледати прилог „Из дана у дан са Патријархом Павлом“ који нам овог пута доноси причу о томе како да у овом времену у којем живимо свештеничка служба на најбољи начин врши своју свештеничку дужност и служи Богу. Колико је до нас и колико заправо треба да се трудимо спознајмо кроз поуке Патријарха Павла.

На нашем програму, у 20:12 часова, погледајте шесту епизоду емисије под називом „Душо моја, устани што спаваш“, где ћете моћи да чујете богоугодне речи и похвалне химне из акатиста Пресветој Богородици“

У 20:32 часова биће репортажно приказана изложба „Чекајући сталну поставку“, која је приказана у Историјском музеју у Београду. Изложба је обогаћена значајним предметом „реконструкцијом могућег изгледа круне деспота Ђурђа Бранковића.“

Мисионарска Писма Светог Владике Николаја Велимировића овог пута доносе нам причу о једном ревнитељу вере „о најсиромашнијем“. Шта заправо сматрамо за право богатство и да ли је човек заправо богат ако се то односи само на материјално, а да је његова душа сићушна и сиромашна. Спознајмо то кроз  поуку овог дивног Светитеља која ће бити емитована у 21:10 часова.

Поучни разговор са архимандритом Василијем, који носи назив „Само кад волиш, постојиш“, премијерно ће бити приказан на нашем програму од 21:15 часова. Речи које су богоугодне и уносе мир у нашу душу, што нам је заправо и потребно у ове дане Часнога поста, само су један део овог богоугодног разговора.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија