НЕДЕЉА, 5. 5. 2024 - 18:05

Извор: TВ ХРАМ

Пасхално вечерње – вечерње љубави (ФОТО/ВИДЕО)

Ветерани са Кошара и Паштрика присуствовали су Васкршњем вечерњем богослужењу које се зове Вечерње љубави, којим је началствовао Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, 5. маја 2024. године, у Храму Светог Саве на Врачару.

ТВ Храм

Патријарху Порфирију саслуживао је Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. Нектарије, викар Патријарха српског и свештенство, у молитвеном присуству Преосвећене господе Епископа: липљански Доситеј и топлички Петар; протојереј Ђорђе Стојисављевић, шеф Кабинета Патријарха српског и свештенство Архиепископије београдско-карловачке.

Након богослужења уприличен је свечани пријем у Светосавском дому где је Патријарх Порфирије са ветеранима провео време у срдачном разговору и празничном расположењу и даровао им пригодне поклоне – Свето Писмо и иконе Светог Саве.

Обраћајући се сабранима беседом, Патријарх Порфирије је рекао да опростимо једни другима, рецимо и онима који нас мрзе - Христос васкрсе. И њих загрлимо, јер тако се једино сараспињемо са Христом, умиремо са Њим, али што је још важније саваскрсавамо са Њим и већ овде и сада победу живота над смрћу, победу правде над неправдом, победе истине над лажи, доживљавамо не као нешто што ће тек доћи и што је изван нас, него као опипљиву реалност у којој учествујемо овде и сада, не по својој врлини и својим снагама, него по дару васкрслог Христа. Да сте сви благословени, да Бог да свима добро здравље, дуг живот, међусобну љубав и размувевање, јер то је најважније.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести