ЧЕТВРТАК, 14. 3. 2024 - 13:52

Извор: TВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Четвртак 14. март

У новом издању емисије „Разговорник“, о духовној и традиционалној музици и њеном значају, разговарали смо са диригентом и композитором Хаџи Јаковом Милутиновићем, а писац Боривоје Живаљевић говорио нам је о својим уметничким и креативним процесима стварања. Емисија „Разговорник“ на програму Телевизије Храм од 18:00 часова.

ТВ Храм

Историчар Немања Девић одржао је у Музеју Драгољуба Драже Михаиловића интересантно предавање на тему " Ђенерал Михаиловић очима савременика" које можете погледати на нашем програму од 19:00 часова.

Информативну емисију „Вести из Цркве“, у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Поуке Светих Отаца из „Добротољубља“ можете погледати од 20:10 часова. Назив нове емисије је „Ако се човек из врлина врати у страсти, биће му горе но у почетку“.

У прилог сећању на страдање српског народа на Косову и Метохији 17. марта 2004. године, вечерас вас водимо у Бело поље код Пећи и кроз сведочење Светозара Зоговића сећамо се страдања у овоме селу тих дана. Светозар ће нас повести до цркве Ваведења Пресвете Богородице која је спаљена тог марта и гробља  са поломљеним споменицима и испричаће нам још неке приче о животу у Белом пољу некад и сад. Поред гробнице својих предака рећи ће нам:

"Овде сам рођен, овде живим и овде ћу да се сахраним кад умрем."  Онима који су отишли поручује да треба да се врате ако нису продали имовину, наглашавајући да су на Косову и Метохији светиње којима смо потребни да их чувамо, као што те светиње чувају нас. Будите уз ТВ Храм у 20:15 часова.

Емисију „Мисионарска писма Светог Владике Николаја“ можете погледати од 21:10 часова. Назив нове емисије је „Опет господину штедиши о црквеном сјају“.

Удружење "Огњена Марија" организовало је предавање у цркви Светог Николе у Чикагу. Више о овој теми у новом издању емисије "Српска разгледница из Америке" од 21:15 часова.

Гост сутрашњег издања емисије „Живоносни источник“ биће проф. др Мирољуб Милинчић, редовни професор Географског факултета Универзитета у Београду и директор Центра руског географског друштва у Србији.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија