НЕДЕЉА, 17. 12. 2023 - 09:27

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион у цркви Свете Тројице у Београду: Човек може истински да се радује само када се среће са Богом (ФОТО/ВИДЕО)

Човек који се радује и весели, он је благодаран, он захваљује. И зато, пре свега свакога дан треба да се определимо за захвалност и за благодарење, треба да се определимо за радост. Како данас да се радујемо? Једино може човек истински да се радује и буде срећан када се среће са Богом, кад разговара са Богом, рекао је Епископ Иларион у беседи, 17. децембра 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у Двадесет осму недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Свету великомученицу Варвару, Преподобног Јована Дамаскина и Детињце, 17. децембра 2023. године у цркви Свете Тројице у Београду.

Епископу Илариону саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

Обраћајући се сабранима беседом, Преосвећени Епископ је рекао да је човек између осталог биће захвалности. Ако човек није благодаран и Богу захвалан не може да се радује животу, односно, радост животна и претходи захвалности. Господ Исус Христос говори да после свих страдања, тескоба, муке, плача, клевете, прогона треба да се радујемо и веселимо и то је заповест Христова. Човек који се радује и весели, он је благодаран, он захваљује. И зато, пре свега свакога дан треба да се определимо за захвалност и за благодарење, треба да се определимо за радост. Како данас да се радујемо? Једино може човек истински да се радује и буде срећан када се среће са Богом, кад разговара са Богом.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести