СРЕДА, 24. 10. 2018 - 10:56

Извор: ТВ Храм

"Косово је срце Србије" у далеком Јоханесбургу

Патријарх српски Иринеј долетео је на аеродром у Јоханесбургу, најнасељенији град у Јужноафричкој Републици и други по насељености у Подсахарској Африци.

ТВ Храм
патријарх Иринеј у друштву амбасадора Р. Србије у Јоханесбургу

Његову светост патријарха српског Иринеја и Његово преосвештенство епископа шумадијског Јована на аеродрому дочекао је амбасадор Божин Николић у пратњи представника амбасаде.

ТВ Храм
локално свештенство дочекује Патријарха

Патријарх српски Иринеј захвалио је домаћину на топлој добродошлици: „Благодаран сам Господу што ми је пружио прилику да посетим Вас, који сте силом или милом дошли овде, а окупљате се око своје цркве да сачувате оно што је најважније, нашу веру православну. Иако у расејању, ми увек морамо да знамо коме припадамо, а припадамо Православној вери“

ТВ Храм
Патријарх српки Иринеј у Јоханесбургу

„Такође ми је велико задовољство видети цркву грчку, руску, српску и друге, али опет као једну Христову, апостолску и саборну Цркву. Радује ме јединство вере коју овде показују како домороци тако и остали широм света окупљени под једном „капом“. Нека вас Господ благослови и хвала на свему.“

ТВ Храм
Патријарх српски Иринеј са верницима испред цркве

Натписом на енглеском језику који у преводу значи: "Боже, чувај Косово!" и "Косово је срце Србије!" домаћини су пожелели добродошлицу Патријарху српском Иринеју и његовој пратњи.

ТВ Храм
Натпис на цркви "Косово је срце Србије"

Повезане вести

Вести