ЧЕТВРТАК, 27. 10. 2022 - 10:55

Извор: ТВ ХРАМ

Торжествено евхаристијско сабрање у цркви Ружици на Калемегдану - Богослужио Епископ Стефан (ФОТО)

Да бисмо могли разумети своју веру и личност и значај светих Божијих људи, морамо да се потрудимо да живимо животом којим су живели ти свети Божији људи. Потрудимо се да молитвом и постом и исповешћу да отворимо своју душу, да се можемо очистити. Тада ћемо бити много бољи људи, благословени и зато је наш Патријарх Павле увек говорио: Будимо људи, рекао је Епископ Стефан у беседи у цркви Ружици на Калемегдану, 27. октобра 2022. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, служиo je свету архијерејску Литургију у цркви Ружици на Калемегдану, на празник Преподобне мати Параскеве - Свете Петке, 27. октобра 2022. године.

Епископу Стефану саслуживао је архимандрит Нектарије - изабрани епископ јегарски, архимандрит Нектарије - главни секретар Светог Архијерејског Синода, презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ Стефан пренео је сабраном верном народу благослове Патријарха Порфирија и подсетио колико је место на коме се налазимо важно и свето. Да бисмо могли разумети своју веру и личност и значај светих Божијих људи, морамо да се потрудимо да живимо животом којим су живели ти свети Божији људи. Потрудимо се да молитвом и постом и исповешћу да отворимо своју душу, да се можемо очистити. Тада ћемо бити много бољи људи, благословени и зато је наш Патријарх Павле увек говорио: Будимо људи.

На крају свете архијерејске Литургије, Епископ Стефан освештао је славске дарове поводом храмовне славе, а затим је Преосвећени Епископ служио помен браниоцима Београда у Костурници бранилаца Београда.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести