СРЕДА, 21. 9. 2022 - 11:35

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Јустин богослужио у манастиру Раковица: Ујединимо се у љубави, смирењу и радости (ФОТО)

Ми хришћани смо позвани да будемо управо онакви каква је била Богородица, која је у своју утробу сместила Несместивога. Тако и ми да се упркос свим разликама, свим неслагањима и другачијим мишљењима у Цркви молитвама и заступништвом Пресвете Богородице ујединимо у љубави, у смирењу, у радости, јер то је Јеванђеље овога дана, овог догађаја и ове личности коју данас прослављамо, Пресвете Мајке наше Владичице Богородице, рекао је Епископ Јустин у својој беседи у манастиру Раковица, 21. септембра 2022. године.

ТВ Храм

На празник Рођења Пресвете Богородице - Малу Госпојину, 21. септембра 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин началствовао је на светом евхаристијском сабрању у манастиру Раковица у Београду.

Епископу Јустину саслуживало је свештенство и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

Са благословом Епископа Јустина, после прочитаног јеванђелског зачала, сабрани верни народ поучио је беседом презвитер Бранислав Јоцић.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ Јустин је рекао да смо ми хришћани позвани да будемо управо онакви каква је била Богородица, која је у своју утробу сместила Несместивога. Тако и ми да се упркос свим разликама, свим неслагањима и другачијим мишљењима у Цркви молитвама и заступништвом Пресвете Богородице ујединимо у љубави, у смирењу, у радости, јер то је Јеванђеље овога дана, овог догађаја и ове личности коју данас прослављамо, Пресвете Мајке наше Владичице Богородице.

Епископ Јустин је истакао да је служио у манастиру Раковица своју прву архијерејску Литургију као новохиротонисани Епископ и ево сада служим једну од последњих у својству викарних епископа, јер ме Црква шаље на ново послушање, у Западну Европу да тамо управљам епархијом и драго ми је што као прошле године, дошавши овде, узео сам благослов од наших светих патријараха Павла и Димитрија.

На крају светог евхаристијског сабрања, Преосвећени Епископ служио је помен блаженопочившим  патријарсима Павлу и Димитрију.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести