ЧЕТВРТАК, 7. 7. 2022 - 10:01

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Стефан богослужио у цркви Светог Јована Крститеља на Петловом брду: Светиња рађања је нешто највеће (ФОТО/ВИДЕО)

Време је такво да треба да се молимо. Без невоље нема богомоље. Чим је добро, нема ни молитве, ни онога што је свето и узвишено. Важно је да се молимо за једне друге, рекао је Епископ Стефан у храму Светог Јована Крститеља на Петловом брду, 07. јула 2022. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарх српског, служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светог Јована Крститеља на Петловом Брду, поводом храмовне славе, 07. јула 2022. године.

Епископу Стефану саслуживало је братство овог храма, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

На крају свете Литургије, Епископ Стефан освештао је славске дарове.

У својој поучној беседи, Епископ Стефан је најпре пренео благослове Патријарха Порфирија и рекао да треба да се радујемо данашњем празнику, зато што нас данашњи празник опомиње да је светиња рађања нешто највеће и нешто што је најближе Богу, који свакога дана рађа новог верника, новог човека у нама.

Затим су заслужним појединцима за вишегодишњу несебичну љубав и ревност према Српској Православној Цркви уручене грамате.

ТВ Храм
ТВ Храм
 
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести