НЕДЕЉА, 12. 6. 2022 - 11:54

Аутор: Горан Миловановић

Храмовна слава у Гроцкој - Богослужио Епископ Стефан

На празник Силаска Светог Духа на Апостоле, 12. јуна 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у цркви Силаска Светог Духа на Апостоле у Гроцкој.

ТВ Храм

На празник Силаска Светог Духа на Апостоле, 12. јуна 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у цркви Силаска Светог Духа на Апостоле у Гроцкој уз саслужење свештенства овог храма.

Верном народу, Епископ Стефан је пренео благослове Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и обратио се беседом у којој је говорио о значају и смислу молитве, апострофиравши потребу долазака у цркву на празнике. Епископ Стефан је истакао значај заједничарења и заједничке молитве молећи да уз Божију помоћ следеће године буде што више верног народа у храму Божијем и додао да се на данашњи дан се пројавила пуноћа Цркве и да је данас рођендан Цркве.

После свете Литургије, Епископ ремезијански г. Стефан освештао је славске дарове, а затим је предводио традиционалну славску литију улицама Гроцке.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести