НЕДЕЉА, 17. 4. 2022 - 11:27

Извор: ТВ Храм

На празник Цвети Епископ Јеротеј богослужио у храму на Топчидерском гробљу: Радујмо се данашњем дану (ФОТО/ВИДЕО)

Веселимо се и радујмо се у овај дан уласка Господњег у Јерусалим, у овај дан када су га апостоли и невина деца препознали као небеског Цара и као Сина Божјег, а ми као њихови ученици и као они који смо чланови Цркве, ускликнимо "Осана! Благословен који долази у име Господње", рекао је Епископ топлички г. Јеротеј у својој беседи на крају свете архијерејске Литургије у београдском храму Светог мученика Трифуна.

Телевизија Храм

На празник свечаног уласка Господа нашега Исуса Христа у Свети Град Јерусалим - Цвети, 4/17. априла 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Јеротеј, викар Патријарха српског, началствовао је на светој архијерејској Литургији у београдском храму Светог славног и добропобедног мученика Труфина на Топчидерском Гробљу. 

Владици Јеротеју саслуживало је свештенство и ђаконство, уз молитвено учешће сабраног народа Божјег, који се сабира у овом по димензијама малом, али знаменитом београдском храму који је пре неколико година доживео детаљну градитељску обнову.

Након литургијског отпуста Епископ Јеротеј је беседио о данашњем великом празничном дану у којем прослављамо свештени спомен на Спаситељев улазак у Свети Град Јерусалим. 

"Због свих чуда која је Господ учинио, а нарочито због чуда које је учинио дан пре у суботу када је васкрсао Лазара свога пријатеља који је четири дана био у гробу. Многи од сабраних прославили су Христа, а ово је био један од ретких момената Његове славе, а велики број тих који су га трада славили, славили су га као цара земаљског и очекиваног Месију који ће обновити израиљско царство, а мали број њих, међу којима су били Његови ученици и апостоли, и невина и безазлена деца, у Њему су поред земаљског видели и небеског цара", рекао је, поред осталог, Епископ Јеротеј у свом обраћању на крају евхаристијског сабрања у београдском храму светог мученика Трифуна. 

Празник свечаног уласка Господа нашег Исуса Христа у Свети Град Јерусалим - Цвети

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести