ПЕТАК, 11. 3. 2022 - 19:41

Извор: ТВ Храм

Благовештенски акатист Пресветој Богородици - Патријарх Порфирије: Молимо се коленопреклоно за мир у Украјини (ФОТО/ВИДЕО)

Нека заступништвом Пресвете Богородице и Њеним молитвама Господ посети наше биће и дарује нам бодар ум, целомудрен разум и трезвено срце како би имали мир изнутра и споља, како бисмо имали мир са собом и међусобно, рекао је Патријарх Порфирије после Малог повечерја са Благовештенским акатистом Пресветој Богородици у храму Светог Саве на Врачару у петак 11. марта 2022. године.

ТВ Храм

Према богослужбеном правилу, у петак прве седмице Великог Поста - свете Четрдесетнице, 11. марта 2022. године, у храму Светог Саве на Врачару служено је Мало повечерје са Благовештенским акатистом Пресветој Богородици.

Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије је прочитао први део Благовештенског акатиста, који се у данима Великог поста чита саображен са Малим повечерјем свакога петка закључно са петом седмицом Великог поста.

Богослужењу су молитвено присуствовали викари Патрјијаха српског: Преосвећена господа епископи: ремезијански Стефан, топлички Јеротеј и марчански Сава, као и многобројно свештенство и ђаконство уз молитвено учешће великог броја народа Божјег.

После молитава узнесених Пресветој Богородици Патријарх Порфирије обратио се верном народу изразивши веру и наду да ће наше молитве Пресветој Богородици бити упућене непрестано током овога поста и да ћемо непрестано клицати радуј се Невесто Неневесна ,како би Њеним заступништвом и Њеним молитвама Господ посетио наше биће и даровао нам бодар ум, целомудрен разум и трезвено срце како би нам подарио мир изнутра и споља, како бисмо имали мир са собом и међусобно.

Његова Светост је умолио верни народ, да коленопреклоно молимо Пресвету Богородицу да Она заступа нас и наше молитве пред Сином Њеним да што пре престане рат у Украјини, јер рат никада никоме није донео добро.

Патријарх Порфирије је изразио наду да ће молитвама Пресвете Богородице и свих светих бити мир и у нашој земљи и у читавом региону.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести