УТОРАК, 16. 11. 2021 - 12:30

Извор: ТВ Храм

Епископ Јустин богослужио на Бежанијској Коси (ФОТО/ВИДЕО)

Његово Преосвештенство Епископ хвостански Господин Јустин, викар Патријарха српског, началствовао је Евхаристијским сабрањем у цркви Светог великомученика Георгија у београдском насељу Бежанијска Коса уз саслужење свештенства Архиепископије београдско-карловачке, у уторак 16. новембра.

ТВ Храм

Након прочитаног Светог јеванђеља Епископ Јустин се сабраним обратио беседом  и између осталог рекао: „Све што чинимо, треба да чинимо у радости и са љубављу. Када постимо, када се Богу молимо, када долазимо у цркву и када служимо ближњем, да то не буде под порањем, да не тражимо награду заузврат, него да то чинимо ради Христа, у име Христово и из љубави, из радости“.

Црква Светог великомученика Георгија на Бежанијској Коси је саграђена 1827. године за време Франца I и митрополита Стратимировића. Бежанија је имала своје православно гробље на коме је најстарији споменик био из 1804. године. Бежанијска црква је једнобродна грађевина са једном полукружном апсидом на источној страни и припратом са хором и високим троспратним звоником на западном делу цркве.

ТВ Храм
ТВ Храм


 

Повезане вести

Вести