УТОРАК, 12. 10. 2021 - 09:52

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Mати Стефанијa - првa игуманијa манастира Меднe

На празник Светих преподобномученика медљанских Серафима, Авакума и Мардарија, 11. октобра 2021. године, слава манастира Медне прослављена је литургијским сабрањем народа Божјег око својих Епископа у манастирском храму Светих преподобномученика.

СПЦ

 

Свету архијерејску Литургију је предводио Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки г. Димитрије уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког г. Сергија и свештеноархимандрита Стефана (Вучковића) и Василија (Рожића), протопрезвитера Милоша Станисављевића, презвитера Славише Милиновића, протођакона Немање Рељића и ђакона Алексе Марића.

После читања јеванђелског зачала беседио је епископ Димитрије који је поучио верни народ да је љубав према Богу и ближњем највећи хришћански, идеал и једина права истина овога света.

После заамвоне молитве освећени су славски дарови, а потом је Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије поставио за нову игуманију манастира Медне високопреподобну мати Стефанију устоличивши је као прву игуманију те свете обитељи са свим правима и почастима. Игуманија Стефанија је заблагодарила Његовом Преосвештенству на указаном поверењу и љубави коју је показао од њеног доласка у ту свету обитељ.

Пошто је захвалио епископу Димитрију на доласку у свету обитељ медљанску да на дан манастирске славе предводи свету архијерејску Литургију, владика Сергије је орденом Светих новомученика бихаћко-петровачких одликовао г. Јована Тодоровића за његову показану љубав и пожртвовање према Епархији бихаћко-петровачкој, а посебно за доброчинство према манастиру Светих преподобномученика медљанских.

Повезане вести

Вести