УТОРАК, 7. 9. 2021 - 10:40

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Митрополит Јоаникије богослужио у Цетињском манастиру

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је 7. септембра 2021. године, на празник Преноса моштију Светог апостола Вартоломеја и Светог апостола Тита, свету архијерејску Литургију у Цетињском манастиру.

Митрополија црногорско-приморска

У току Литургије Високопреосвећени Митрополит је рукопроизвео јереја Душана Биговића у чин протојереја, наградивши га за његов досадшњи труд и и служење Цркви.

-Ти си од своје најраније младости кренуо да служиш Богу живоме, истинитоме, Његовој светој Цркви и све си учинио да се лијепо припремиш за ову свету службу. Школовао си се, фино се припремао, Богу се молио и полако, постепено, све примао онако као да си негдје по страни, а заправо увијек си био у на правом путу, казао је владика Јоаникије, који је пожеле протојереју Душану Биговићу да и убудуће тако буде благословивши његово служење у Цркви:

-Твоја скромност и честитост нека узрасте још више, нека узрасте у врлине, нека узрасту плодови и нека ти буде са Божјим благословом твоје служење у Цркви. Да волиш своју пасту, да волиш и оне који су васпитани и оне који нијесу васпитани, и оне који су већ добри хришћани, и оне који тек требају да постану. Да учиниш све да их приведеш Христу и светој Цркви Његовој, у дом Божји, да заједно са осталом дјецом Божјом буду причасници Светих тајни Христових, да се хране небеским Хљебом и да живе нових животом. Да се тако припремају, већ овдје и сада у овом свијету и вијеку, за царство вјечно и непролазно Христово, коме је Господ Исус глава. На здравље и спасење и на многаја и блага љета.

Повезане вести

Вести