СУБОТА, 4. 9. 2021 - 11:00

Извор: ТВ Храм

Благословен почетак нове школске године (ФОТО/ВИДЕО)

У суботу 4. септембра, када наша Света Црква молитвено прославља Светог мученика Агатоника и Светог Свештеномученика Горазда Чешког, Његова Светост Патријарх српски Г. Порфрије служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Врачару уз саслужење Преосвећене Господе Епископа ремезијанског Стефана и топличког Јеротеја, викара Патријарха српског, и свештенства Архиепископије београдско-карловачке.

ТВ Храм


На крају Свете Литургије Патријарх Порфирије је служио чин призива Светога Духа за почетак нове школске године и узнео молитве Господу и Пресветој Богородици.

У својој архипастирској беседи Патријарх Порфирије је између осталог рекао: ,,Да будемо неко ко је понос својим родитељима, али исто тако и ми да својом молитвом помогнемо својим родитељима, да
Бог њима помогне да они нама помогну. Дакле, молили смо се за знање, али и за мир, љубав, другарство, радост, који су неопходни онда када имамо знање. Ми ћемо се увек и ја лично увек молити за Вас децу, без обзира коју школу да ли основу, средњу или факултет похађате, јер је то заповест Божија. Нама је Христос показао да пре свега треба да волимо децу и да се трудимо да будемо деца по доброти, безазлености, спремности да и када нисмо задовољни, и када нас неко наљути опростимо, јер нам је важније да сачувамо другарство него да се у свађи међусобно разиђемо.
Молим се за све Вас, али исто тако и читава наша Црква...“.

Лепоти Свете Службе Божије допринело је појања мешовитих хорова храма Светог Саве.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести