ПОНЕДЕЉАК, 12. 7. 2021 - 21:27

Извор: Радио "Слово љубве"

Прво венчање у цркви св. Саве у Боцвани

По Благослову Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, у суботу 10. јула 2021. године, служена је и прва Света Тајна брака у храму св. Саве у Габорону, а посебну част духовној заједници окупљеној око ове цркве је на светој Литургији учинио руски амбасадор у Боцвани.

Радио "Слово љубве"

Свештеник Ненад Величковић је са благословом Патријарха Порфирија служио Свету Тајну брака, а младенци су били Рус, г. Игњат и Боцванка, г-ђа Мауд који су у грађанском браку више од деценије. Млада је била одевена у руску народну ношњу, а кумови – иконописац Владимир Скерлић и г-ђа Ана Прибил су за ову посебну прилику, били одевени у српске народне ношње. Након црквеног венчања, радост је увећана и крштењем Акима и Николаја, синова г. Игњата и г-ђе Мауд.

У недељу 3. по Духовима, 11. јула 2021. године, светој Литургији је присуствовао и Амбасадор Русије у Боцвани, Његова Екселенција г. Андреј Вадимович Кемарскиј са сарадницима, што је за Српско друштво и заједницу сабрану око цркве св. Саве представљало посебну част. На служби се, као и прошле недеље, сабрао се велики број чланова Грчке заједнице, затим верника Антиохијске Патријаршије, Бугара, Срба и других. Својим гласом је за певницом пленила г-ђа др Ксенија Радовановић, са којом су појали и г. Слађан Николић и г. Владимир Скерлић, а сви новокрштени су на светој Литургији приступили и Светој Тајни причешћа.

Редакција радија «Слово љубве» од срца благодари г-ђи Ани Прибил на свим информацијама и фотографијама које је поделила са нашим слушаоцима и посетиоцима наше интернет-странице. Посебне разговоре са о. Ненадом Величковићем, иконописцем Владимиром Скерлићем и ктиторима храма св. Саве у Боцвани, посебно ћемо најавити наредних дана у оквиру нашег програма.

Повезане вести

Вести