УТОРАК, 15. 6. 2021 - 13:53

Извор: Епархија жичка

Свечано прослављен имендан Епископа жичког Јустина

На дан када Црква прославља спомен на Светог Јустина Мученика и Философа и Преподобног Јустина Ћелијског, евхаристијска заједница при храму Светог Саве у Краљеву имала је посебну радост да прослави уједно и имендан владике Јустина.

Епархија жичка

Светосавска црква била је испуњена великим бројем свештенослужитеља из различитих крајева Епархије жичке који су предвођени својим пастиреначалником епископом Јустином учествовали у светотајинском Приносу за живот вечни и отпуштење грехова.

По благослову Епископа, присутнима се обратио игуман манастира Студенице архимандрит Тихон (Ракићевић) који је изнео паралелу везану за светитеље који су се тог дана славили:

- Свети Јустин Мученик је кроз велики умни напор, тражењем дошао до истине, а овај нови Јустин Преподобни Ћелијски он је ове истине дефинисао, тражио по изворима, и код других  хришћанских писаца и онда их усклађивао, тако да их ми данас можемо разумети. Ми смо на један начин у лакшој позицији од њих јер су они и многи други Оци за нас истину протумачили, а на нама је остављено да само на те истине обратимо пажњу и да их усвојимо.

Након освећења славског жита и резања колача, сабрање је пренето на радосну трпезу љубави коју је у част празника приредио Епископ жички г. Јустин.

Повезане вести

Вести