СРЕДА, 10. 2. 2021 - 15:30

Извор: Митрополија дабробосанска

Митрополит Хризостом богослужио у манастиру Кнежини

У 35. недељу по Духовима, 7. фебруара 2021. године, на дан успомене Светог Григорија Богослова, Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански и мјестобљуститељ патријарашког трона г. Хризостом служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Кнежини на Романији.

ТВ Храм

Саслуживали су протојереји-ставрофори Илија Чупић и Младен Видаковић и ђакони Будимир Гардовић и Томислав Пајевић, кога је Митрополит том приликом рукоположио у чин презвитера.

-Слијепи викаше: Исусе, сине Давидов, помилуј ме! Он зна и исповједа да је онак који пролази поред њега Спаситељ и Искупитељ свијета, јер име Исус то значи! Он зна и исповједа да је Он из коријена Ијесејева, односно Давидова и зато га назива сином Давидовим. Један слијеп човјек, који никада није видио Исуса из Назарета, исповједа Га као Спаситеља и Искупитеља. Знао је слијепи као и сав јеврејски народ да ће у последње дане доћи Спаситељ који ће избавити синове вјере од  потпуног отпада и прихватања грчко-римске религије, али и да ће спасити род људски од гријеха, смрти и ђавола. На жалост, у вријеме доласка Господа Исуса Христа било је мало оних који су вјеровали у пророштва и божанска обећања. Зато Свети Јован Богослов и говори о томе како Исус својима дође и његови га не примише, не познаше Га, већ Га као непотребни камен храма одбацише. Али, Бог управо од слијепог Вартимеја и њему сличних слијепих и болесних чини чуда и они га препознаваху и исповјдаху, беседио је митрополит Хризостом.

Повезане вести

Вести