СРЕДА, 4. 11. 2020 - 12:01

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Епископ Јоаникијe упућен на кућно лечење

Са намером да благовремено информишемо верни народ и јавност, истичемо да су јутрос, 4. новембра 2020. године, извршени детаљни лекарски прегледи, те да се са сигурношћу може рећи да је Епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникије уредног здравственог стања.

СПЦ

Радиографија плућа не показује промене, док је након CT прегледа (скенер) установљено да Владика има минималан фокус запаљења на десном плућном крилу. Спроведено је PCR тестирање, чији резултат очекујемо и о чему ћемо засебно извијестити. Након спроведених дијагностичких процедура, прегледан је конзилијарно од стране лекара Опште болнице Беране и ординирана је одговарајућа терапија.

Епископ Јоаникије је доброг општег стања и виталних параметара (телесна температура, сатурација и крвни притисак су у физиолошким границама) и није индикован пријем на болничко лечење, већ је упућен на кућно праћење уз надзор лекара.

О даљем здравственом стању Владике јавност ће бити благовремено обавештавана искључиво преко званичних гласила Епархије будимљанско-никшићке .

Повезане вести

Вести