ПЕТАК, 26. 4. 2024 - 15:21

Извор: ТВ Храм

Почела традиционална манифестација "Дечје васкршње чаролије" у двору Књегиње Љубице (ФОТО)

У сусрет најрадоснијем празнику Васкрсења Господњег, у дворишту Конака књегиње Љубице у Београду 26. априла 2024. године је одржана традиционална манифестација Дечје васкршње чаролије.

ТВ Храм

Под покровитељством Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, престолонаследника Александра Карађорђевића и Скупштине града Београда, удружење Деца Палилуле организује, у сарадњи са управом цркве Светог Марка и Музеја града Београда, Дечје васкршње чаролије које су постале једна од најпрепознатљивијих празничних дешавања у Србији која је ове године, поред деце из Београда, окупила и малишане са Косова и Метохије, из Ниша, Сремских Карловаца, Јагодине, Бања Луке и Скопља.

Благослов Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија деци и учесницима пренео је Преосвећени Епископ новобрдски г. Иларион, викар Патријарха српског и председник Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке. Високопреподобни архимандрит Нектарије, главни секретар Светог Архијерејског Синода и старешина цркве Светог Марка, уручио је г. Браниславу Јовићу, председнику организације Деца Палилуле, грамату Његове Светости Патријарха г. Порфирија.

Двориште Конака кнегиње Љубице било је испуњено малишанима који су се трудили да, уз радосно дружење, што лепше осликају васкршња јаја и насликају рад на тему великог Господњег празника, а њихови најуспешнији радови биће изложени и награђени на изложби која ће бити отворена 27. априла 2024. године у Галерији РТС-а. Организатори су са тугом подсетили да је на прошлогодишњој манифестацији међу ауторима награђених радова била и Бојана Асовић, ученица петог разреда ОШ Владислав Рибникар, једна од жртава трагедије која се прошле године догодила у њеној школи, чије ће име убудуће носити ликовни конкурс у оквиру Дечјих васкршњих чаролија.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести