УТОРАК, 20. 3. 2018 - 10:00

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Епископ Јоаникије богослужио у манастиру Хиландару

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије посетио је Свету српску царску лавру манастир Хиландар, где је 17. марта 2018. године началствовао светом архијерејском Литургијом.

Епархија будимљанско-никшићка
Епископ Јоаникије богослужио у манастиру Хиландару

Уз игумана хиландарског Методија саслуживали су бројни свештенослужитељи, узневши молитве у Богородичином храму, који су утемељили Свети Сава и Свети Симеон Мироточиви, а надоградили Свети краљ Милутин и Свети кнез Лазар.

Светој служби Божјој присуствовали су бројни гости и верници пристигли из свих крајева света да би учествовали у литургијском сабрању у српској светињи која вековима представља извор наше духовности, културе и државности.

И сутрадан, у Средопосну недељу Часног поста, посвећену Светом Јовану Лествичнику, 18. марта 2018. године, светом Литургијом началствовао је Преосвећени Епископ г. Јоаникије уз саслужење других отаца.

Посету Хиландару, светињи која је била и остала потпора у тешким догађајима кроз које је пролазио наш народ у историји и којој се с радошћу иде у походе, Владика је завршио током дана.

У поподневним часовима, Преосвећени Епископ г. Јоаникије посетио је гробно место блаженопочившег старца Пајсија Светогорца, великог подвижника нашег времена, чије освећено тело почива у манастиру Светог Јована Богослова у Суротију, поред Солуна.

Повезане вести

Вести