УТОРАК, 13. 3. 2018 - 12:52

Извор: ТВ Храм

Епископ нишки Арсеније обилази и помаже сиромашне породице у планинским селима општине Медвеђа (ФОТО)

Његово Преосвештенство Епископ нишки Арсеније по други пут, за кратко време, обишао је црквену општину Сијаринска бања у општини Медвеђа, испуњавајући дато обећање о својој присутности на овим просторима. Општина Медвеђа налази се на самој административној линији са јужном српском покрајином Косовом и Метохијом.

ТВ Храм
Епископ нишки Арсеније

Испред цркве Светог пророка Илије у Сијаринској Бањи Владику је дочекао верни народ, а повод његовог доласка био је посета вишедетне породице Николић из Равне Бање. У овој породици је петоро деце, међу којима девојчица Светлана Николић која болује од церебралне парализе, а  која је ванредни ученик првог разреда Економске школе у Лесковцу. Због боље комуникације са школом и лакшег савладавања градива, Светлани је био неопходан компјутер. Како ова скромна, али веома честита породица, привржена цркви, није била у стању да приушти ово средство, то је учинио Епископ нишки, који је лаптоп обезбедио  захваљујући нишкој компанији Jakov Sistem.

ТВ Храм
Владика Арсеније дарује Светлану Николић

"У ове великопосне дане, када се богатимо молитвом и добрим делима, Владика Арсеније је дао пример милосрђа који треба следити и показао да су лаптоп и кеса пуна слаткиша, које је поклонио девојчици Светлани, нешто мало што говори о нечем већем, а то је да црква брине о свом народу, поготову у овим пограничним, мешовитим и сиромашним срединама" - рекао је Архијерејски намесник јабланички Далибор Стефановић.

ТВ Храм
Владика Арсеније са верницима у Сијаринској Бањи

У интензивном обиласку поверене му Нишке Епархије коју води од септембра прошле године, Епископ Арсеније је већ други пут посетио Општину Медвеђа. Први пут крајем прошле године када је поред Медвеђе и Сијаринске Бање посетио села Маћедонце и Газдаре. Захваљујући Епископу Арсенију, село Газдаре, једно од највећих села општине Медвеђа, ускоро ће добити своју Цркву. 

ТВ Храм
Владика Арсеније у обиласку планинских села општине Медвеђа

Повезане вести

Вести